רול תמרים ומיקס אגוזים בציפוי קוקוס

 

  • למה טעים? מתיקות טבעית בשילוב תבלינים מחממים ואגוזים.
  • למה בריא? אגוזים לא קלויים = שומן בריא! ללא מיצבים וחומרים מלאכותיים. טחינה מלאה עשירה בסידן מהצומח
  • למה כדאי? זמן עבודה נטו – 20 דקות, מחזיק במזווה הרבה זמן, ניתן להקפיא, ממתק מן הטבע

רכיבים (כ-80 ממתקים)

1/3 כוס  + 1 כף (120 גרם) דבש

1/4 כוס טחינה מלאה

1/2 חבילה  (250 גרם) תמרים מגולענים בואקום חתוכים לקוביות

1.5 כוסות (150 גרם) פיסטוקים קלופים

1.5 כוסות (150 גרם) אגוזי פקאן

1 כוס (100 גרם) שקדים מולבנים

2 כוסות פצפוצי אורז

1/2 כפית קינמון טחון ו/או 1/2 כפית מוסקט טחון

קורט מלח

לציפוי – 1 כוס קוקוס יבש או שומשום

 

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים יחד את כל סוגי האגוזים, פצפוצי האורז, הקינמון/מוסקט והמלח
  2. בסיר בינוני ועל גבי להבה בינונית מחממים את הדבש (או הסילאן) ו-2 כפות מים עד שהתערובת מבעבעת, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לסיר את קוביות התמרים המגולענים. מערבבים בכף עץ עד שהתמרים מתרככים מאוד ומתקבלת תערובת אחידה.
  3. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה טחינה ותערובת האגוזים. מערבבים כך שכל האגוזים יצופו היטב בתערובת התמרים.
  4. מצננים מעט ומעבירים למקרר למשך 30 דקות
  5. מוציאים את התערובת מהמקרר ומחלקים ל – 4 חלקים שווים. מכל חלק יוצרים גליל מהודק בקוטר של 4 ס"מ. מניחים את הקוקוס (או השומשום) במגש או בצלחת גדולה.
  6. מגלגלים כל גליל בקוקוס הטחון כך שיצופה היטב. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
  7. מוציאים מהמקפיא, ובעזרת סכין משוננת חותכים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ.

שומרים בקירור בקופסא אטומה עד 10 ימים

Share This
תפריט עמודים
×