רול תמרים ומיקס אגוזים בציפוי קוקוס
- למה טעים? מתיקות טבעית בשילוב תבלינים מחממים ואגוזים.
- למה בריא? אגוזים לא קלויים = שומן בריא! ללא מיצבים וחומרים מלאכותיים. טחינה מלאה עשירה בסידן מהצומח
- למה כדאי? זמן עבודה נטו – 20 דקות, מחזיק במזווה הרבה זמן, ניתן להקפיא, ממתק מן הטבע
רכיבים (כ-80 ממתקים)
1/3 כוס + 1 כף (120 גרם) דבש
1/4 כוס טחינה מלאה
1/2 חבילה (250 גרם) תמרים מגולענים בואקום חתוכים לקוביות
1.5 כוסות (150 גרם) פיסטוקים קלופים
1.5 כוסות (150 גרם) אגוזי פקאן
1 כוס (100 גרם) שקדים מולבנים
2 כוסות פצפוצי אורז
1/2 כפית קינמון טחון ו/או 1/2 כפית מוסקט טחון
קורט מלח
לציפוי – 1 כוס קוקוס יבש או שומשום
אופן הכנה
- בקערה מערבבים יחד את כל סוגי האגוזים, פצפוצי האורז, הקינמון/מוסקט והמלח
- בסיר בינוני ועל גבי להבה בינונית מחממים את הדבש (או הסילאן) ו-2 כפות מים עד שהתערובת מבעבעת, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לסיר את קוביות התמרים המגולענים. מערבבים בכף עץ עד שהתמרים מתרככים מאוד ומתקבלת תערובת אחידה.
- מסירים מהאש ומוסיפים פנימה טחינה ותערובת האגוזים. מערבבים כך שכל האגוזים יצופו היטב בתערובת התמרים.
- מצננים מעט ומעבירים למקרר למשך 30 דקות
- מוציאים את התערובת מהמקרר ומחלקים ל – 4 חלקים שווים. מכל חלק יוצרים גליל מהודק בקוטר של 4 ס"מ. מניחים את הקוקוס (או השומשום) במגש או בצלחת גדולה.
- מגלגלים כל גליל בקוקוס הטחון כך שיצופה היטב. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
- מוציאים מהמקפיא, ובעזרת סכין משוננת חותכים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ.
שומרים בקירור בקופסא אטומה עד 10 ימים